VIDEO: U Imotskom na karnevalu spaljene lutke gej para s usvojenim detetom

Tokom tradicionalne karnevalske Bakove povorke u hrvatskom gradu Imotskom, u kojoj građani maskirani šetaju gradom, spaljene su lutke istopolnog para sa detetom.
Na lutku deteta je, kako navodi hrvatski Indeks, zalepljena fotografija poslanika opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Nenada Stazića i nacrtana crvena zvezda petokraka. U povorci je, kako se ističe, bilo i mnogo dece, koja su gledala spaljivanje lutaka.
 
Kako prenosi Slobodna Dalmacija, okupljeni su rekli: "Sviđalo se to nekome ili ne, ovo je za nas nenormalno, ali svako ima pravo da bude šta hoće".
 
 
Slobodna Dalmacija je za komentar upitala predsednika KD "Bakove svečanosti" Milivoja Đuku.
 
"Ostali smo konzervativni, držimo se tradicije. Daj dite materi, kako bi se reklo. Mislimo da je to ispravno", kazao je Đuka.
 
Pre dve godine na karnevalu u Kaštelima pred nekoliko stotina roditelja i dece spaljena je slikovnica sa dve majke i dva oca.
  • Nikola Tesla

    24.02.2020 19:25
    ista stala
    E zato nisam ni srbin ni hrvat, zato sam otisao u Ameriku.
  • B

    24.02.2020 17:23
    Ne mogu da verujem da je nekom prihvatljivije da dete zivi u sirotistu bez "ikoga svoga" nego da zivi sa dve mame ili dve tate. Prirodno je da dete ima nekog ko ce da ga voli, mazi i cuva, bez obzira ko to bio.
  • NN

    24.02.2020 13:18
    @Miodrag
    Osim života u pećinama, sve ostalo je baš kao što navodite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet