Prvi slučaj virusa korona u Rumuniji, zaražen muškarac koji se vratio iz Italije

U Rumuniji je potvrđen prvi slučaj virusa korona kod čoveka koji se pre tri nedelje vratio iz Italije, javila je danas televizija Realitatea plus, pozivajući se na medicinske izvore.
U izveštaju se navodi da je zaražena osoba u karantinu u bolnici za infektivne bolesti "Matej Bals" u Bukureštu. Zvaničnici bolnice nisu komentarisali informaciju, prenosi Rojters.
 
U epidemiji virusa korona do sada je umrlo više od 2.600 ljudi, uglavnom u Kini, odakle se proširila na 29 drugih zemalja. Broj potvrđenih slučajeva premašio je 80.000.
 
Najteža situacija na evropskom tlu je u Italiji, gde je preminulo 10 ljudi, dok ih je više od 320 zaraženo. U Italiji živi i radi oko 1,3 miliona Rumuna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet