Grčka policija sprečila 4.000 migranata da pređu granicu

Grčka policija je sprečila 4.000 migranata da iz Turske silom uđu u Grčku, rekao je u Atini portparol Vlade Steljos Pecas, posle hitnog sastanka kojim je predsedavao premijer Kirijakos Micotakis.
Grčka policija sprečila 4.000 migranata da pređu granicu
Foto: Pixabay
"Grčka se juče suočila s organizovanim pokušajem masovne i ilegalne povrede granice i to je uspešno prebrodila. Zaštitili smo naše i granice Evrope. Sprečili smo više od 4.000 nelegalnih pokušaja ulaska na našu teritoriju", rekao je Pecas.
 
Nešto ranije je Turska objavila da svoje granice ka Evropi otvara za migrante iz Sirije, dok u grčkim medjima ima informacija da turske vlasti autobusima organizovano prevoze migrante ka grčkoj granici. Pecas je još rekao da je grčka vlada "odlučna da učini sve kako bi zaštitila granice" i da su "ojačane snage" na kopnenim i pomorskim granicama prema Turskoj. 
 
Micotakis je na jutrošnji sastanak pozvao ministre spoljnih poslova Nikosa Dendijasa, unutrapnjih poslova Mihalisa Hrisohoidisa i odbrane Nikosa Panajotopulosa, kao i šefove vojske i obalske straže. 
 
Prema rečima Pecasa, na granici duž reke Evros (Marica) je uhapšeno 66 migranata, a oko 4.000 migranata i izbeglica se jutros ponovo okupilo kod graničnog prelaza Kastanjes. "Erdoganove ucene neće proći. Nećemo tolerisati ilegalne prelaske granice", izjavio je zamenik grčkog ministra spoljnih poslova Miltijadis Varvicjotis. 
 
Ministar odbrane Panajotopulos je reklao da će granice biti "zaštićene", ali da će biti "veoma teško" nadzirati pomorske granice kod grčkih ostrva u Egejskom moru. Prema navodima Obalske straže, 180 migranata se prošle noći iskrcalo na ostrva Lezbos i Samos.
  • Realista

    01.03.2020 10:10
    Realnost
    A naši šalju žandarmeriju u Šid. Neće nama doći emigranti iz Hrvatske nego iz Bugarske, Grčke i preko Albanije.
    Kada emigranti uđu u Bugarsku i Grčku oni su ušli u Evropsku uniju, onda neka ostanu u Evropskoj uniji. Ako žele u Nemačku neka idu preko Rumunije i Madžarske. Ako idu preko Albanije neka ih šalju preko Crne Gore iHrvatske u Nemačku. Ako dođu na Kosovo neka ih Amerikancu prevetz avionima u Ameriku, ionako su oni prouzrokovali ceo problem sa izbeglicama.
    Ako zapadna Evropa želi da vrati izbeglice neka ih vraća preko evropske unije a ne preko nas.
    Kada mi ne želimo da ih primimo onda nismo humani, a oni koji su sve izazvali ih ne primaju i foliraju neke zakone i humanost.
  • Лука Лабан

    01.03.2020 01:38
    Јел вам требају добровољци? Кад већ наш систем не функционише у корист грађана и неда да се бранимо онда да будем од користи браћи.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.