Prvi smrtni slučajevi od virusa korona u Australiji i na Tajlandu

U Australiji je zabeležen prvi smrtni slučaj od virusa korona, pošto je preminuo putnik sa kruzera "Diamond princess".
Putnik je bio u karantinu u japanskoj luci Jokohama. Kako se navodi, 78-godišnji muškarac, jedan od oko 150 Australijanaca koji su bili na brodu, preminuo je jutros u u bolnici u Pertu. Njegova supruga takođe je zaražena, ali je u stabilnom stanju, prenosi Rojters.
 
Prema zvaničnim podacima vlade, broj zaraženih virusom korona u Australiji danas je porastao za jedan i iznosi 26.
 
U toj zemlji juče je zabranjen ulaz svima koji putuju iz Irana zbog zabrinutosti od širenja virusa.
 
Tajland je zabeležio prvi smrtni slučaj izazvan virusom korona, saopštili su zvaničnici. Preminuo je 35-godišnji muškarac koji je takođe bolovao i od denga groznice.
 
Od 30. januara na Tajlandu su zabeležena 42 slučaja virusa korona, od kojih je 30 izlečeno i oporavilo se, a 11 se još uvek nalazi na lečenju u bolnicama, pokazuju podaci ministarstva zdravlja te zemlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet