U Italiji 107 smrtnih slučajeva od virusa korona, zatvorene škole i fakulteti

Broj smrtnih slučajeva od virusa koronau Italiji porastao je danas na 107, što je najveći broj umrlih van Kine, a vlada je definitivno donela odluku da zatvori škole i fakultete do 15. marta.
U Italiji 107 smrtnih slučajeva od virusa korona, zatvorene škole i fakulteti
Foto: FoNet/AP
Zvaničnici civilne zaštite saopštili su da je kod 3.089 ljudi testirano pozitivno stanje u Italiji.
 
Ministarka obrazovanja Lusija Asolina rekla je da su od sutra škole zatvorene i da se nada da će  moći da nastave s nastavom putem učenja na daljinu. Italija je ranije zatvorila škole u regionima Lombardije, Veneta i Emilije Romanje, koji su najteže pogođeni virusom.
 
Italijanski premijer Đuzepe Konte rekao je da se razmatra uvođenje novih mera u borbi protiv epidemije koje će se primenjivati na teritoriji cele zemlje tokom 30 dana.
 
Postoji mogućnost da konferencije i sastanci budu otkazani, a sportski događaji, uključujući i fudbalske utakmice mogli bi da se igraju bez publike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet