Panična kupovina namirnica zbog glasina o vanrednom stanju u Crnoj Gori

Građani Crne Gore u panici kupuju osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu, iako je Vlada demantovala da sutra planira proglašenje vanrednog stanja zbog koronavirusa.
Panična kupovina namirnica zbog glasina o vanrednom stanju u Crnoj Gori
Foto: 021.rs
Rafovi nekih od vodećih supermarketa su opustošeni vidi se i u radnjama i na slikama koje objavljuju podgorički portali vesti.
 
U vodećim hipermarketima "Voli" i "HD Laković" danas je povećan promet 30 odsto zbog straha od pojave koronavirusa u Crnoj Gori, potvrđeno je iz ovih trgovačkih lanaca. Na današnjem sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić i vodećih distributera i prodavaca robe široke potrošnje, saopšteno je da nema razloga da gradjani prave zalihe i rečeno da sve robe ima dovoljno.
 
U Podgorici je danas zavladala panika pošto su se proširile dezinformacije da Vlada zbog koronavirusa namerava da sutra proglasi vanredno stanje.
 
Iz Vlade su demantovali tu dezinformaciju, rekavši da i ne razmišljaju o vanrednom stanju, niti da za tim ima potrebe. FMinistar zdravlja Kenan Hrapović saopštio je danas da u Crnoj Gori do sada nije potvrđen nijedan slučaj koronavirusa. I on je apelovao na gradjane da ne šire paniku i uznemirenost dezinformacijama o virusu putem društvenih mreža, a naročito o tome da postoje slučajevi oboljevanja, ali da se skrivaju.
  • IZNOGUD

    12.03.2020 21:22
    Nalazim se u Igalu, danas sam bio u H.Novom i nigde nema panike ili bilo kakve guźve u marketima. Apsolutno nema veze sa istinom. Trebalo bi kaźnjavati one koji šire lažne vesti....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet