VIDEO: Italijani zbog zabrane izlazaka pevaju i igraju na svojim balkonima

Italijani su zbog zabrane izlaska u barove i kafiće u cilju sprečavanja širenja korona virusa, počeli da pevaju i igraju na svojim balkonima i prozorima, a svoje umetničke veštine snimaju i postavljaju po društvenim mrežama.
VIDEO: Italijani zbog zabrane izlazaka pevaju i igraju na svojim balkonima
Foto: Pixabay (ilustracija)
Jedan video snimak iz Sijena je imao 600.000 pregleda, a na sminku od oko 20 sekundi, čuju su se glasovi stanovnika tog grada kako pevaju tradicionalnu pesmu "Canto della Verbena" uz uzvike "Živela Sijena" (Vive Sienne!).
 
Pevač Andrea Sanino na Instragamu je ponudio kompilaciju pesama, među kojima je njegova pesma "Abbracciame" (Poljubi me), koju neko izvodi sa nekog prozora.
 
Na jednom snimku iz Torina vide se gradjani koji igraju uz pesmu "Macarena" koja je bila popularna '90-ih godina.
 
Mnogi italijanski umetnici su obećali virtuelne koncerte, dok su neke kulturne ustanove, kao što su muzeji, ponudili onlajn izložbe.
 
  • Jelena

    14.03.2020 16:49
    Jadni ljudi...sto pre da se vrate normalnom zivotu.
  • @

    14.03.2020 08:08
    Volim ih jako ali ni o cemu nisu razmisljali kad je pocelo...bojim se da smo slicni.
  • /

    13.03.2020 23:56
    /
    samo da srbi ne pocnu pevati svoje idiotarije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet