Norveška u ponedeljak zatvara luke i aerodrome

Norveške vlasti saopštile su da će u ponedeljak zatvoriti sve luke i aerodrome i da će pojačati kopnenu kontrolu na granicama, u cilju sprečavanja širenja virusa korona.
Norveška u ponedeljak zatvara luke i aerodrome
Foto: Pixabay
"To radimo u cilju da se zaštitimo od epidemije", rekla je večeras norveška premijerka Erna Solberg. "To u praksi znači da niko ne može da uđe u Norvešku, i da ćemo vraćati ljude na granici osim ako imaju poseban razlog da uđu na teritoriju", rekla je ona.
 
Prema njenim rečima, granica neće biti hermetički zatvorena jer su zemlji potrebni lekovi i prehrambreni proizvodi iz inostranstva. 
 
Norveška vlada saopštila je u utorak da uvodi najstrože mere u mirnodopsko vreme u borbi protiv širenja virusa korona, tako što je zatvorila sve školske ustanove od jaslica do fakulteta i otkazala sva sportska i kulturna dešavanja. Građanima je preporučeno da ne putuju u inostranstvo, da izbegavaju gradski prevoz i da rade od kuće. 
 
U Norveškoj je registrovano 907 zaraženih od virusa korona, od kojih su dve osobe preminule.
  • EvoOvako

    15.03.2020 00:13
    Norge
    Ne zatvara aerodrome, nego ne dozvoljava ulaz nerezidentima. Na aerodromu u Oslu, vojska pomaže da se nove mere sprovode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet