Španija proglasila vanredno stanje, građanima ograničeno kretanje

Broj umrlih od virusa korona u Španiji danas je dostigao 193, što je povećanje u odnosu na jučerašnjih 120, javio je državni medijski servis TVE.
Isti izvor je naveo da je u celoj zemlji registrovano više od 6.250 slučajeva infekcije, što je povećanje u odnosu na 4.209, koliko je registrovano juče.
 
Ranije danas je javljeno da je u Španiji registrovano 5.753 obolela.
 
Španske vlasti su danas proglasile vanredno stanje i upozorile građane da u narednim danima očekuju rast broja zaraženih i da će cifra brzo preći psihološku granicu od 10.000 slučajeva.
 
Vanredno stanje uključuje ograničenje kretanja građana, zatvaranje svih objekata osim prodavnica hrane i apoteka, a mera će trajati naredne dve nedelje.
  • Marko

    14.03.2020 23:09
    spanija
    Bice i u Srbiji vanredno stanje definitivno siguran sam u ovo makar kao u spaniji uraditi isto
  • Наталија

    14.03.2020 21:55
    Драге власти!
    А шта ми чекамо, још 100.000 заражених и код нас? Зашто не уведете одма ванредно стање да се ово заустави што је пре могуће? Ако овако наставимо биће још горе и још тежи опоравак и економије на крају крајева. Молим медије да на неки начин утичу на власти и покушају да спрече још већу катастрофу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet