U SAD povećana prodaja oružja zbog virusa korona

Dejvid Stoun iz Oklahome ima prodavnicu s najvećim izborom municije i oružja. U poslednje vreme robe u njegovoj prodavnici je sve manje.
U SAD povećana prodaja oružja zbog virusa korona
Foto: Pixabay
"Kada kažem da prodaja doživljava procvat, to je potcenjivanje", rekao je.
 
Prodaja pištolja u velikom je porastu u mnogim američkim državama, posebno u onim koje je virus korona najviše pogodio - Kaliforniji, Njujorku i Vašingtonu.
 
Stoun je u poslednjih nekoliko dana prodao nekoliko primeraka vatrenog oružja kamiondžijama koji putuju duž Oklahome. Jedan kamiondžija, koji je krenuo prema Arizoni, kupio je vatrenog oružja i municije u vrednosti od 2.500 dolara, a drugi kamiondžija dao je 200 dolara samo za municiju.
 
"Morate biti zaštićeni od svega. Čini mi se da je svet poludeo", rekao je Stoun.
 
Nedavno je povećana prodaja i Ammo.com, onlajn prodavnice municije. Prema podacima kompanije od 23. februara do 4. marta transakcije su porasle 68 odsto u poređenju s 11 dana pre 23. februara kada je Italija izvestila o velikom broju zaraženih od virusa korona.
 
I dok jedni negoduju zbog povećane prodaje oružja, drugi pak, poput Donalda Trampa mlađeg podržavaju njegovu prodaju.
 
"Ne treba vam, dok vam ne zatreba", tvitnuo je Donald Trump Džunior.
 
 
Prema različitim izveštajima, porast prodaje oružja započeo je pre nekoliko nedeljama u državama poput Vašingtona i Kalifornije. Najčešći kupci su Amerikanci azijskog porekla.
 
U prodavnici "Firewar and Safety" u Južnoj Kaliforniji već nedeljama se kupuje oružje.
 
"To nije aktivna panika, već preokupacija da se osiguramo i budemo adekvatno pripremljeni, ja, porodica i prijatelji. Bolje je biti spreman, nego ga nemati kada vam zatreba", rekla je Ana Kareras koja je došla da kupi oružje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet