Poginuo Gadafijev sin i njegovo troje dece

Libijski lider Muamer Gadafi preživeo je noćas vazdušni napad NATO u kom je poginuo njegov najmlađi sin Saif al-Arab i troje unučadi, saopštila je vlada Libije.
Libijski lider Muamer Gadafi preživeo je noćas vazdušni napad NATO u kom je poginuo njegov najmlađi sin Saif al-Arab i troje unučadi, saopštila je vlada Libije.

Kako je naveo portparol libijske vlade, u kući u vreme napada nalazili su se i Gadafi i njegova supruga, ali oni nisu povređeni. Gadafijev sin Said al-Arab (29) je bio civilno lice i student u Nemačkoj, rekao je portparol. Libijski zvaničnici su novinare odveli do kuće koja je pogođena sa najmanje tri rakete, preneo je Rojters.

Krov kuće, koja se nalazila u luksuznom kvartu Tripolija, u potpunosti je uništen na nekoliko mesta, gde se vide delovi čelične konstrukcija kako vise između komada betona.
U sedištu pobunjenika Bengaziju, čuli su se pucnji i eksplozije slavlja, posle izveštaja o pogibiji Gadafijevog sina u vazdušnom udaru NATO, preneo je AP koji je naveo da su se u pogođenoj kući nalazili i Gadafijevi prijatelji i rođaci koji su ranjeni.

NATO je  demantovao da su članovi Gadafijeve porodice bili meta bombardovanja. "NATO je sinoć nastavio precizne napade na vojna postrojenja libijskog režima u Tripoliju, uključujući komandni i kontrolni centar u delu grada koji se zove Bab al-Azizija", navela je Alijansa u saopštenju. Komandant operacija NATO u Libiji, kanadski general-potpukovnik Šarl Bušar, rekao je da je komandni centar bombardovan u okviru strategije koja ima za cilj da se unište Gadafijevi kapaciteti za planiranje i izvođenje napada na civile.

"Čuo sam za nepotvrđene medijske izveštaje da su neki članovi Gadafijeve porodice možda poginuli. Mi žalimo zbog toga, a naročito zbog gubitka žitova nevinih civila koji je posledica sukoba", kazao je Bušar.

Portparol Bele kuće Džej Kerni je rekao da je Bela kuća upoznata sa tvrdnjama da je u bombardovanju poginuo Gadafijev sin i da prati situaciju. Predsednik Venecuele i Gadafijev dugogodišnji saveznik Ugo Čaves nazvao je sinoćni napad pokušajem ubistva.

  • semtex

    02.05.2011 05:38
    pandorina kutija
    Pandorina kutija je otvorena,posle ovoga bih se zabrinuo da sam gradjanin Brisela ili drzavljanin Francuske ili Italije...bojim se da sada moraju da ga ubiju jer ce potrositi i zadnji dolar koji ima finansirajuci bilo koju teroristicku organizaciju voljnu da im se osveti!
  • Lehel

    01.05.2011 21:06
    RADNIK RTS - je sve objasnio!



    "чујте глас Срба" hahahaha ne sećam se kad sam se poslednji put ovoliko smejao... a da nije smešno bilo bi žalosno, recite mi, zašto mislite da bi "glas srba" bilo gde na svetu trebalo da se uopšte uzima za obzir?
  • Tiberius

    01.05.2011 16:11
    da li bi ste se ovako zgrazavali da je onomad nato kojim slucajem pobio nekog od slobinih? cisto sumnjam, skakali bi od srece i kleli se u boga. danas su ameri dusmani, sutra ce biti rusi a prekosutra kinezi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet