Još tri potvrđena slučaja virusa korona u Hrvatskoj, ukupno 105

U Hrvatskoj su potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom, tako da ih trenutno ima 105, saopštio je Nacionalni stožer civilne zaštite.
Još tri potvrđena slučaja virusa korona u Hrvatskoj, ukupno 105
Foto: 021.rs
U ovom trenutku u Hrvatskoj imamo 105 pozitivnih bolesnika, to je šest više u odnosu na podatke jutros, odnosno tri bolesnika više u odnosu na podatke sa sednice Vlade, rekao je novinarima ministar zdravstva Vili Beroš.
 
"Za malu ilustraciju, u Hrvatskoj je 24. dan nakon prvog obolelog, imamo 105 pozitivnih bolesnika, u istom razdoblju u Italiji je povećanje broja obolelih za 27.747, što indirektno ukazuje da su naše preporučene mere bile pravovremenei dale određene rezultate", rekao je.
 
Ukupno je testirano 1.399 pacijenata, od kojih se neki nalazi još čekaju.
 
"U toku su završne pripreme zdravstvenog sistema u smislu organizovanja primarnih respiratorno-intenzivističkih centara. U okviru KB-a Dubrava svi prostorni i infrastrukturni objekti koji su bili adekvatni pripremaju se za tu namenu, a Hrvatska vojska podignuće samoodrživi ekspedicioni kamp s otprilike 270 kreveta, da bude na pomoć drugim bolesnicima", kaže Beroš.
 
Osim toga, dodao je, u Rijeci, Osijeku i Splitu takođe su u toku završne pripreme za formiranje primarnih centara.
 
Direktorka Klinike za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević" Alemka Markotić rekla je da nema nekih dodatnih novosti o pacijentima.
 
"Nemamo podatke o pogoršanjima, svi koje smo primili i koje pratimo su stabilno", istakla je.
 
Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak naveo je u kojim županijama se nalaze zaraženi koronavirusom.
 
U Brodsko-posavskoj županiji zaražena je jedna osoba, u Dubrovačko-neretvanskoj jedna, u Gradu Zagrebu 47, u Istarskoj 11, u Karlovačkoj četiri, u Krapinsko-zagorskoj četiri, u Osječko-baranjskoj sedam, u Primorsko-goranskoj 13, u Sisačko-moslavačkoj tri, u Splitsko-dalmatinskoj dve, u Šibensko-kninskoj dve, u Varaždinskoj šest, u Zadarskoj dve i u Zagrebačkoj županiji dve osobe.
 
Capak je naveo da je 789 kontakata pod nadzorom epidemiologa, 12.737 osoba nalazi se u samoizolaciji, 79 osoba je u karantinu, a 18 vozača nalazi se u posebnim karantinima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.