Zabranjen dolazak na Svetu goru

Administracija manastirske zajednice Svete gore donela je odluku bez presedana i objavila je zabranu dolaska hodočasnicima i drugim posetiocima kako bi zaštitila svoje meštane od virusa korona.
Zabranjen dolazak na Svetu goru
Foto: Pixabay
Grčki portal "Ekatimerini" podseća da manastirsku zajednicu godišnje poseti više desetina hiljada turista i ovo je prvi put da je donesena odluka o zabrani dolaska.
 
U skladu sa odlukom, izdavanje dozvola za dolazak u kancelarijama u Oranopoliju i Solunu biće suspendovane najmanje do 30. marta kada će biti revizija odluke.
 
Odluka je u skladu sa preporukama vlasti koje zabranjuju javna okupljanja i mogućnost da posetioci donesu virus korona u zajednicu od 20 manastira.
  • Evgenije

    20.03.2020 15:48
    Kušnja
    Господине Пишко,
    Види се да сте се начитали књига и овладали православном терминологијом.
  • Piško

    20.03.2020 15:09
    ...
    Samo hrabro gospodo, virus je kušnja.
  • svidjo?

    20.03.2020 12:19
    where is your god now?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet