99,9% sigurno da je Bin Laden ubijen

Dvojica zvaničnika administracije američkog predsednika Baraka Obame rekli su agenciji Asošijetid pres (AP) da je DNK analiza sa 99,9 odsto verovatnoće potvrdila da je Osama bin Laden mrtav.

Dvojica zvaničnika administracije američkog predsednika Baraka Obame rekli su agenciji Asošijetid pres (AP) da je DNK analiza sa 99,9 odsto verovatnoće potvrdila da je Osama bin Laden mrtav.

Neimenovani zvaničnici nisu želeli da kažu gde je ili kako izvedeno testiranje, ali su naglasili da je predsednik Obama imao dovoljno poverenja u rezultate da Americi u nedelju uveče objavi vest o smrti njenog najvećeg neprijatelja.

Američka TV stanica Ej-Bi-Si njuz je prethodno objavila da je preliminarna DNK analiza koju su stručnjaci američke vojske sproveli u Avganistanu potvrdila da je muškarac koji je ubijen u nedelju ujutru u pakistanskom gradu Abotabadu Osama bin Laden.

Ej-Bi-Si je preneo da su američki vojnici posle pucnjave u Abotabadu helikopterom odneli Bin Ladenovo telo u Avganistan, gde su potvrdili njegov identitet. Bin Ladenova DNK je upoređena sa DNK dobijenom od njegove sestre koja je umrla od raka na mozgu u Bostonu. Njen mozak je bio sačuvan kako bi se jednog dana uzeli uzorci za poređenje i identifikaciju.

Uzorci Bin Ladenove DNK su zatim poslati u Sjedinjene Države, gde je u toku zvanična, detaljnija DNK analiza. Očekuje se da će rezultati biti gotovi za dan-dva i da će potvrditi rezultat preliminarnih testova.

  • janko

    03.05.2011 07:24
    smesni
    smesni su ovi postovaoci talibana... pa zar isti nisu bili i u beha... ili ste i vi talibani hahahahaha
  • nsboris

    03.05.2011 05:21
    šteta, ko će sad da im bude prst u oku?
  • Bojan

    02.05.2011 22:15
    haha
    Kako mogu da DNK analizu urade za 1 dan ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet