SAD postala treća zemlja u svetu po broju zaraženih od virusa korona

Ukupan broj obolelih od korona virusa u Sjedinjenim Američkim Državama je premašio 26.700 i ta država je sada treća na svetu po broju inficiranih, a do danas je preminulo 340 Amerikanaca.
SAD postala treća zemlja u svetu po broju zaraženih od virusa korona
Foto: Pixabay
Dok broj potvrđenih slučajeva raste, sve više saveznih država uvodi obavezu ostanka kod kuće za svoje građane, a izlazak je dozvoljen samo radi snabdevanja hranom i lekovima ili obavljanje ključnih poslova za zajednicu.
 
Oregon je izdao takvo naređenje u petak uveče, posle Kalifornije, Ilinoisa, Njujorka i Nju Džersija. Očekuje se da će do kraja vikenda zabrana izlaska iz kuće važiti za oko 20 odsto Amerikanaca, prenosi Glas Amerike.
 
Skoro polovina ukupnih slučajeva korona virusa u SAD je otkrivena u državi Njujork, a gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio ocenio je da će za deset dana gradske bolnice ostati bez vitalne opreme, kao što su respiratori.
 
Zbog brojnih restrikcija, mnogi građani su privremeno ostali bez posla, škole su zatvorene, a otkazane su službe u crkvama, venčanja, sportski i drugi događaja. Milioni medicinskih radnika i radnika u službama za vanredne situacije nisu dovoljno dobro opremljeni za borbu protiv virusa.
  • Kasper

    23.03.2020 10:32
    Zato sto sve radi normalno, nikakvih restrikcija nema sem nesto malo u NJujorku
  • Garison

    23.03.2020 07:19
    Nazalost, koliko su neorganizovani oko 2-3 miliona ljudi se ocekuje da bude zarazeno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).