De Blasio: Zatvoriću Njujork zbog virusa korona

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio izjavio je da planira da potpuno izoluje taj veliki grad, kako bi sprečio širenje novog virusa korona.
De Blasio je u intervjuu za američki NBC pozvao na nabavku svega, od maski do zaštitnih odela, kao i lekara i drugih medicinskih radnika u Njujork, i zatražio od predsednika Donalda Trampa da vojska SAD preuzme logistiku za pravljenje i distribuciju sanitetskog materijala.
 
"Ne mogu da budem jasniji. Ako predsednik nešto ne učini, umreće ljudi koji su mogli drugačije da žive", rekao je de Blasio.
 
U Njujorku se suočavaju sa sve manjim količinama sanitetskog materijala kao i svuda u svetu.
 
U Njujorku, u kome živi 8,5 miliona stanovnika, preminulo je 114 osoba, a zaraženo je 4.400 i taj grad je pretekao Vašington koji je bio glavno žarište virusa u SAD.
 
De Blasio je naredio zatvaranje Njujorka od 17 časova, izuzev za hitne službe i radnike, međutim u parkovima i na igralištima i dalje se vide grupe građana kako se okupljaju.
  • Olga

    23.03.2020 09:09
    Velika greska, tako je i italijanski premijer Conte objavio unapred da ce zatvoriti Lombardiju, posle cega je momentalno krenuo stampedo begunaca prema jugu ! Ajd' sto je Italija pravila greske, bila je prva u problemu, ali svi ostali bi morali da ih izbegnu, jer su mogli da pogresne korake preskoce!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet