Uživo gledali ubistvo Bin Ladena

Bela kuća je uživo pratila ubistvo Osame bin Ladena pošto je za šlem jednog od pripadnika američkih komandosa bila pričvršćena kamera.

Bela kuća je uživo pratila ubistvo Osame bin Ladena pošto je za šlem jednog od pripadnika američkih komandosa bila pričvršćena kamera. CNN navodi da su Barak Obama i njegovi ministri pratili ubistvo vođe Al Kaide koji je prvo pogođen u levo oko, a zatim mu je vojnik pucao u grudi da bi bio siguran da je zaista mrtav. Ukupno je u operaciji učestvovalo 79 komandosa koji su doleteli sa četiri helikoptera.

Telo je odmah potom prebačeno u Avganistan, a nekoliko sati kasnije sahranjeno u moru. Potvrđeno je i da žena, koja je ubijena u napadu, nije Osamina supruga niti je korišćena kao živi štit u operaciji nazvanoj "Džeronimo" koja je trajala oko pola sata a u kojoj su još ubijeni jedan od Bin Ladenovih sinova, kurir i kurirov brat.

Na CNN je prikazana animacija čitavog toka akcije ubistva. Vide se i pravi snimci noćne akcije marinaca kako upadaju u neku kuću i pucaju, ali nije jasno da li su to originalni snimci akcije hvatanja Bin Ladena ili su arhivski.

Još bez odluke o pokazivanju fotografija

Vlada SAD još uvek razmišlja da li da javnosti pokaže slike ubijenog Osame nakon što je DNK test potvrdio smrt vođe Al Kaide. Objavljivanjem fotografija se želi otkloniti svaka sumnja u ubistvo Bin Ladena, a s druge strane one nisu nimalo prijatne jer Osama ima ogromnu ranu na glavi iznad levog oka, gde ga je pogodio metak, a vidljivi su tragovi krvi i ostaci rasutog mozga. Pentagon još navodi da su imali nameru da Bin Ladena uhvate živog, ali da su im šanse za to bile male i da je zato prva naredba bila da se puca ukoliko neko uzvrati vatru.

Pakistanski mediji su sinoć potvrdili da je fotografija ubijenog Osame koja se juče pojavila u svim svetskim medijima lažna, pošto je prethodno to utvrdio Rojters.

  • 03.05.2011 18:08
    dr mile
    ko za lanjskim snegom...
  • Lala

    03.05.2011 17:32
    ..
    a kada ce fokice i junaka generala mladica pobegulju da bace u more??
  • Misljenje

    03.05.2011 11:55
    ?
    Jedni teroristi ubili drugog teroristu. Ne razumem cemu tolika galama?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.