VIDEO: Tramp se odmakao od doktorke koja je rekla da je imala groznicu

Američki predsednik Donald Tramp sklonio se od zvaničnice sa kojom je bio na konferenciji za medije, nakon što je ona rekla da je tokom vikenda imala blagu groznicu.
Koordinatorka Bele kuće za borbu protiv virusa korona Debora Birks govorila je o važnosti odgovornosti koju svaki čovek mora da pokaže tokom pandemije. Ona je lekar i diplomata koju je Tramp postavio na čelo radne grupe za borbu protiv virusa korona, a iznenadila je sve prisutne na pres konferenciji u ponedeljak priznanjem da je u subotu imala groznicu, odnosno blagu temperaturu.
 
Najviše se iznenadio Tramp. Odmakao se od Debore nekoliko koraka, što je izgledalo kao duhovita reakcija, ali se posle toga vratio na korak dalje od nje u odnosu na mesto gde je prethodno stajao.
 
 
"Proverila sam stanje, otišla da se testiram i rezultat je bio negativan", objasnila je ona, na šta je Tramp dodao: "Uh, dobro je. Drago mi je što si to rekla."
 
Donald Tramp bio je poznat kao čovek koji se ni sa kim ne rukuje jer se plaši virusa i bakterija. To je i sam ponovio na istoj konferenciji za medije dodavši da je od stupanja na dužnost morao da promeni ponašanje jer je rukovanje sa visokim zvaničnicima obaveza američkog predsednika.
 
Brojke govore o drastičnom rastu broja zaraženih i obolelih u SAD, a najgora situacija je u gradu i državi Njujork i prestonici Vašingtonu.
 
Tramp je odredio slanje osam miliona maski, tone dezinfekcionih sredstava, rukavica i zaštitnih odela za zdravstvene radnike. 
 
Naučnici u SAD, pre svega laboratorije u Njujorku, ispituju dejstvo postojećih lekova na virus korona. 
 
"Ako se pokaže da kombinacija leka za malariju i antibiotika radi biće to dar od Boga", rekao je Tramp.
 
Ranije je javljeno da je jedan od novinara koji je bio na prethodnoj medijskoj konferenciji u Beloj kući pozitivan na virus korona.
  • SRB

    24.03.2020 09:50
    Mislis da nas ne koristi ovu situaciju?
  • Sklavko

    24.03.2020 09:44
    ...
    Roberte....knjige u ruke, a ne zvona i praporce.
  • Robert

    24.03.2020 09:33
    Lazator
    Tramp je zlo Amerike...on koristi situaciju korona virusa za press konferencije kao izbornu promociju!Svaka rec mu je laz....Obraz ko djon....nesta me pidseca na AV!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.