BiH zabranila ulazak strancima, jutros vraćena četiri građana Srbije

U BiH je jutros stupila na snagu zabrana ulaska strancima u cilju sprečavanja širenja virusa korona.
BiH zabranila ulazak strancima, jutros vraćena četiri građana Srbije
Foto: 021.rs
Na graničnim prelazima u BiH počela je primena odluke Saveta ministara BiH o zabrani ulaska strancima, kako bi se umanjile posledice pandemije virusa korona, izjavio je šef kabineta direktora Granične policije BiH Radiša Samardžija.
 
On je rekao da je odluka dostavljena sinoć i da je odmah poslata u sve terenske kancelarije Granične policije, kao i da je jutros na graničnim prelazima odbijeno pet ulazaka u BiH.
 
"Jutros je odbijen ulazak u BiH četiri državljana Srbije i jednog državljanina Rumunije", rekao je Samardžija.
 
Iz ove zabrane su izuzeti zdravstveni radnici, osobe kojima je potrebno lečenje, prekogranični radnici, službe i timovi civilne zaštite, pripadnici snaga NATO-a i drugih zemalja članica Partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osobe sa boravkom u BiH, osobe koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja, osobe koje imaju izdatu dozvolu od Saveta ministara.
 
U Bosni i Hercegovini potvrđeno je ukupno 168 osoba pozitivnih na virus korona, a starija žena sa područja Ilidže preminula je u Sarajevu u utorak uveče, pa su do sada od posledica Covida-19 u BiH umrle ukupno tri osobe.
 
Od poslednjeg izveštaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj nema novih registrovanih osoba kod kojih je utvrđen novi virus, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja RS.
 
U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 114 osoba pozitivnih na virus korona, najviše u Banjaluci - 80.
 
Trenutno je u RS pod zdravstvenim nadzorom 16.488 osoba, a iz zdravstvenog nadzora izašlo je 998 osoba.
  • /

    25.03.2020 11:49
    /
    znao sam da ih nece nazad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).