Gradonačelnik Bergama: Utakmica značajno povećala broj zaraženih

Gradonačelnik Bergama Đorđo Gori potvrdio je danas da je utakmica Lige šampiona između Atalante i Valensije, 19. februara u Milanu, doprinela ubrzanom širenju virusa korona u najugroženijoj italijanskoj regiji - Lombardiji.
"Verujemo da su epidemija u lokalnoj bolnici i utakmica Lige šampiona u Milanu među glavnim faktorima koji su doprineli eskalaciji krize zbog virusa korona u najugroženijoj italijanskoj regiji", rekao je je Gori.
 
Oko 40.000 navijača iz Bergama otputovalo je na 50 kilometara udaljeni stadion San Siro u Milanu 19. februara kako bi gledalo utakmicu svog kluba Atalanta protiv španske Valensije.
 
"Stadion je bio prepun, kao i barovi posle utakmice. Sigurno je da je te noći došlo do velikog širenja zaraze među ljudima", istakao je Gori.
 
On je dodao da je fudbal jedan od faktora, ali da je verovatnije objašnjenje za krizu epidemija u bolnici u gradu Alzano Lombardo, koja je izbila dva dana nakon što je potvrđen prvi lokalno prenet slučaj u mestu Kodonjo južno od Milana, prenosi "Gardijan".
 
Utakmica između Atalante i Valensije odigrana je samo nekoliko dana nakon što se virus proširio u Kodonju, 64 kilometra od Bergama. U Milano je doputovalo i oko 2.500 navijača iz španske Valensije, od kojih je kod nekoliko potvrđen virus korona, uključujući španskog novinara.
 
Fudbalski klub Valensija saopštio je prošle nedelje da je trećina igrača stručnog štaba pozitivna na virus, navodeći da je broj zaraženih povezan sa utakmicom protiv Atalante. Gori je rekao da je Bergamo, kao i ostatak Italije, bio nespreman za epidemiju.
  • brza

    25.03.2020 17:18
    saobraćajnica
    1. i osnovni faktor iza kojeg dolaze svi ostali od migracija, ratova, šta sve ne, još od pojave španske groznice pre više od 100 godina je ........ s a o b r a ć a j ........ i brzina današnjih transportnih sredstava kojima se širenje zaraze interkontinentalno obavi očas, jer su brzine u saobraćaju veće od vremena inkubacije mnogih varijanti virusa (perioda nakon infekcije pre nego što se otkriju simptomi). A vama su aerodromi zatvoreni kad u odnosu na onaj kruzer iz Jokohame?
    https://tangosix.rs/2020/19/03/aerodrom-nikola-tesla-u-potpunosti-obustavlja-medjunarodni-putnicki-saobracaj-letenje-u-srbiji-ne-prestaje/
  • Novosađanka

    25.03.2020 16:11
    Ta nemojte kasti
    Ovde je bilo masovno prikupljanje potpisa za izbornu listu diktatora, nama korona i ne treba.
  • utakmica

    25.03.2020 15:36
    Ako se secam bila je pre 3 nedelje utakmica u Beogradu kosarkaska izmedju italijanskog i turskog kosarkaskog kluba koja je prvo trebala biti u Istanbulu ali tamo nisu dozvolili Italijanskom avionu da sleti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.