Britanci će moći sami kod kuće da se testiraju na virus korona

Stanovnici Velike Britanije uskoro će moći da se kod kuće testiraju na antitela virusa korona, a testove će moći da nabave putem Amazona, Butsa i drugih drogerija, saopštio je Institut za javno zdravlje Engleske.
Britanci će moći sami kod kuće da se testiraju na virus korona
Foto: Pixabay

Vlada Velike Britanije naručila je tri i po miliona testova za otkrivanje antitela koja se proizvode kada se telo bori sa virusom, prenosi portal Politiko.

Testovi će pokazati i da li je neko imao virus i oporavio se, što može poslati signal da je sada imun na bolest.

Direktorka Nacionalne infektivne službe Šaron Pikok obavestila je poslanike Odbora predstavničkog doma britanskog parlamenta za nauku i tehnologiju da su testovi na kontroli u Oksfordu.

Kontrola će pokazati da li oni "rade ono što se tvrdi", a ako je to slučaj, odmah će se krenuti u proizvodnju, dodala je.

"Test na antitela, nazvani još testovi serologije, moraju se obaviti u roku od sedam dana od početka simptoma", rekla je Pikok.

Krv se uzima iz prsta, a rezultate može pročitati pacijent ili zdravstveni radnik.

  • Seka Persa

    26.03.2020 02:31
    I tako....

    Coronavirus: Home tests won't be available 'next week' https://www.bbc.co.uk/news/health-52035615

  • Aleksandra

    26.03.2020 00:31
    @SRB
    Najbolji komentar još od epidemije kuge u Engleskoj, 1666.
  • Nemanja

    25.03.2020 23:28
    Vanredno stanje
    Vanredno stanje zbog epidemije u Britaniji: Predsednik Vlade izjavi da za bolest nema leka i da su građani sami za sebe odgovorni. Suspenduje velike javne događaje. Suspenduje Premier ligu. Pošalje preporuku da se ljudi ne okupljaju u grupama u zatvorenom prostoru. Prosečan Britanac umesto da ode na utakmicu i u pab sadi kod kuće i loče viski. Testove naruči preko Amazona i isti mu stignu na kućnu adresu.
    Vanredno stanje zbog epidemije u Nemačkoj: Predsednica Vlade izjavi da će se verovatno 70% populacije zaraziti. Zabrane se veća okupljanja. Tačka.
    Vanredno stanje u Italiji i Španiji: niko ne izjavi ništa, onda neko drugi to ništa demantuje, sve vreme pučanstvo sedi u kafićima uz espreso, ide da gleda Juventus ili na siestu. Za dve nedelje, haos, mrtvih više nego što groblja mogu da prime.
    Vanredno stanje u Srbiji: ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.