Goraždanin ustupio svoju kuću za izolaciju pacijenata pozitivnih na virus korona

Karantin za pacijente sa potvrđenim virusom korona u Goraždu bit će smešten u privatnoj kući, nekoliko stotina metara od Kantonalne bolnice.

Radi se o objektu koji je Kantonalnom štabu civilne zaštite (KŠCZ) ustupio Goraždanin Zijad Ćurović, koji živi u Danskoj.

Dezinfekcija prostorija obavljena je u sredu, 25. marta, a u karantin je dopremljena i neophodna oprema, piše RSE.

"U ovoj kući se nalazi dovoljan broj prostorija za potrebe primarnog karantina. Prizemlje će se koristiti kao ambulantni deo, a na spratove će biti smještena po dva kreveta u jednoj sobi. Sobe imaju sve uslove, zasebna kupatila i u njih možemo smestiti 15-tak pacijenata, ako za tim bude potrebe", izjavila je Edita Velić, komandant Kriznog štaba Goražde.

Na području Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde do sada su registrovana četiri slučaja zaraze virusom korona, u kućnoj izolaciji je 129 osoba, među kojima je 59 radnika kompanije Gineks sa svojim porodicama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet