U SAD više od 1.000 mrtvih od virusa korona

Broj umrlih od virusa korona u Sjedinjenim Američkim Državama premašio je 1.000, javlja danas AP.
Epicentar epidemije je država Njujork, gde je zaraženo više od 30.000 ljudi, od kojih je gotovo 300 umrlo.
 
Vlasti pokušavaju da obezbede što više bolničkih kreveta, medicinske opreme, lekara i bolničarki, strahujući da će se broj obolelih naglo povećati i onemogućiti normalan rad bolnica, kao što se dogodilo u Italiji i Španiji.
 
Ispred Bolnice "Belvju" u Njujorku je napravljena provizorna mrtvačnica. Policajci, čiji je broj smanjen zbog bolesti, patroliraju ulicama i podstiču ljude da održavaju međusobnu distancu.
 
Američki Senat je u sredu kasno uveče usvojio zakon kojim se predviđa pomoć od 2.200 milijardi dolara, namenjenu firmama, radnicima i sistemu zdravstvene zaštite.
 
Predsednik Donald Tramp je pozvao Amerikance da, kako bi se sprečilo širenje virusa, tokom 15 dana održavaju međusobnu udaljenost, ne odlazeći na posao i zatvaranjem ugostiteljskih objekata. Zabrinut zbog mogućih razarajućih efekata epidemije na finansijska tržišta i zaposlenost, Tramp je poručio da neće dozvoliti da "lek bude gori od problema".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.