Kineska kompanija Španiji šalje zamenu za škart testove

Kineska kompanija "Bajoizi bajoteknolodži" iz Šenžena saopštila je danas, 27. marta da će zameniti pojedine pribore za testiranje izvezene u Španiju nakon što je Madrid objavio da su neprecizni u određivanju dijagnoze virusa korona kod pacijenata.
Kineska kompanija Španiji šalje zamenu za škart testove
Foto: Pixabay
Špansko Ministarstvo zdravlja saopštilo je ranije da su testovi koje im je dostavila kineska kompanija neispravni i da nisu na ispravan način odredili dijagnozu prilikom ispitivanja u bolnicama.
 
U saopštenju kineska kompanija navodi da postoji mogućnost da su netačni rezultati dobijeni zbog neispravnog uzimanja uzoraka ili upotrebe pribora.
 
Španska administracija ranije je saopštila da je povukla pribore koji su pokazivali netačne rezultate i da će ih zameniti drugim koje im je poslala kineska kompanija.
 
U Španiji je od virusa korona preminulo više od 4.000 ljudi, čime je broj preminulih premašio broj umrlih u Kini, a zaraženo je više od 57.000 ljudi.
  • Lemi

    27.03.2020 13:00
    Made in PRC
    Nisu ih dobro iskopirali.
  • Neoplanta

    27.03.2020 11:17
    Sa' ce za par dana, Kina da donira Srbiji testove, samo da ih pokupi iz Spanije, da se ne bace!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet