Turisti širom Azije "zaglavljeni" zbog otkazivanja letova i zatvaranja granica

Turisti širom Azije ostali su zaglavljeni usled otkazivanja letova aviokompanija i zatvaranja granica azijskih zemalja u borbi protiv virusa korona.
Turisti širom Azije "zaglavljeni" zbog otkazivanja letova i zatvaranja granica
Foto: FoNet
Stotine posetilaca Tajlanda čekali su na produžetak viza ispred improvizovane imigracijske kancelarije na periferiji Bangkoka.
 
Šoping molovi, barovi, restorani, bazeni i druga mesta za zabavu su zatvorena. Na popularnom turističkom ostrvu Puket plaže su ostale pristupačne. Tajlandska Vlada je prošle nedelje uvela vanredno stanje u borbi protiv korona virusa. Zemlja koju je prošle godine posetilo 39 miliona turista zatvorila je svoje granice za sve strance, a nacionalna aviokompanija Tajlanda otkazala je sve letove.
 
U Nepalu se dešavala slična situacija. Međutim, nemačka vlada organizovala je u petak, avionom Katar ervejza, evakuaciju 305 turista (uglavnom nemačkih državljana) zaglavljenih u Nepalu.
 
Vlasti ostrvske države Šri Lanke saopštile su da su spremne da pomognu u vraćanju kući oko 18.000 turista redovnim letovima (koji i dalje funkcionišu u toj državi) ili čarterima.
 
U Indoneziji, više od 2.500 stranih turista zaglavljeno je na ostrvu Bali, najpoznatijem od 17.000 ostrva u toj zemlji. Vlada Indonezije je nakon velikih gužvi u kancelarijama za imigraciju odobrila automatsko produžavanje viza za sve turiste. Međunarodni savet azijsko-pacifičkih aerodroma saopštio je danas da je 12 glavnih čvorišta u drugoj nedelji marta doživelo pad vazdušnog saobraćaja za više od 80 odsto u poređenju sa prošlom godinom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet