Mađarska za sada ne uvodi policijski čas

Mađarska još uvek neće uvesti policijski čas kao meru za suzbijanje korona virusa, ali će vlada u Budimpešti nametnuti stroga ograničenja kretanja na celoj teritoriji države od 28. do i 11. aprila, saopštio je danas mađarski premijer Vikor Orban.
Ograničenja kretanja podrazumeva da će građani Mađarske moći da izkaze iz svojih kuća i stanova samo da bi odlazili na posao ili obavljali radnu obavezu, objasnio je Orban u obraćanju medijima povodom epidemiološke situacije izazvane virusom korona.
 
Nove mere donete su na osnovu primera primene međunarodnih zakona u sličnim situacijama, saopšteno je u Budimpešti. Cilj novih ograničenja je pokušaj da se u javnosti odvoje stariji od mladih, s obzirom da je uredbom mađarske vlade propisano da osobe starije od 65 godina mogu kupovati u prodavnicama i apotekama samo između devet ujutro i podneva.
 
Mađarski premijer Orban očekuje da će dodatnom regulativom smanjiti broj kontakta među građanima i tako usporiti širenje virusa. 
  • Ne treba ime

    27.03.2020 23:26
    vec samo pasos
    A u srbiji policijski cas 24 sata dnevno u najavi bez odobrenja Skupstine sa samo jednim covekom koji se naziva predsednik.

    Smrdljiva raspala rupetina od drzave.

    Zadnja drzava Evrope smo mi Srbi.Nema gorih od nas.

    Koliko je ljudi u prethodnih 10 dana umrlo indirektno zbog posledica policijskog casa?U novinama kazu"umrli od korone"? A ovi nepoklretni,onkoloski bolesnici,dijabeticari,dusevni bolesnici kojima je potrebna nega 24 sata dnevno nikom nista?

    Svi su oni umrli"od korone"?Ko garantuje da i tih 8 smrtnih slucajeva je bas od korone?Ko ce da stavi potpis na to receno?





Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet