Kina počela testiranje vakcine za virus korona

Ambasador Kine u BiH Đi Ping izjavio je da je njegova zemlja počela testiranje vakcine za virus korona i da je trenutno u prvoj fazi kliničkog ispitivanja.
Kina počela testiranje vakcine za virus korona
Foto: Pixabay

"Vakcina je ubrizgana u ljudsko telo i trenutno smo ušli u prvu fazu kliničkog ispitivanja. Odabrali smo i određene efikasne lekove i rešenja tretmana, te ih preporučili za kliničko lečenje", rekao je Đi za Nezavisne novine, prenela je Srna.

On je dodao da je, suočavajući se sa nepoznatim virusom, Kina brzo organizovala naučna istraživanja i za kratko veme postigla pozitivan napredak.

O trenutnoj situaciji u Kini, Đi je rekao da je do 26. marta više od 74.000 pacijenata zaraženih virusom korona izlečeno i otpušteno iz bolnica u Kini.

"Stopa izlečivosti je premašila 90 odsto, a 8. aprila će biti ukinuta restrikcija kretanja u gradu Vuhan. Trenutno je širenje epidemije u Kini uglavnom suzbijeno, s obzirom na činjenicu da većina provincija i gradova već nekoliko dana zaredom beleži nulti rast domaćih slučajeva", istakao je Đi.

On je dodao da je do sada u Kini potvrđeno više od 700 slučajeva uvezenih iz inostranstva, ali da ostaje rizik pojedinačnih novopotvrđenih slučajeva i izbijanja epidemije u malom krugu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.