U Sloveniji među kritično obolelima i mlađi ljudi

Među 13 obolelih od bolesti virusa korona na intenzivnoj njezi ljubljanske klinike za zarazne bolesti ima i mladih ljudi, upozorio je direktor sveučilišnog kliničkog centra pozivajući mlade da poštuju preporučenu udaljenost u ličnim kontaktima.

"Među osobama u kritičnom stanju su i mlađe osobe, zato mlade upozoravamo da se ne ponašaju lakomisleno u sadašnjoj epidemiji jer bolest ne bira", kazao je Janez Poklukar. U njegovoj se bolnici leči 50 obolelih.

U mariborskom kliničkom centru, drugoj najvećoj slovenskoj bolnici, trenutno je 28 hospitalizovanih bolesnika, od čega ih je šest priključeno na respirator na odelu intenzivne nege.

Nakon što se u petak utvrdilo da je respiratorni bolesnik, primljen taj dan u bolnicu, ipak pozitivan na virus korona, 93 zaposlenih je u samoizolaciji, prenosi Hina.

Slovenačka vlada je u petak uveče odlučila u zdravstveni sistem uključiti sve zdravstvene radnike i saradnike koji su bili u procesu praktičnog osposobljavanja, odnosno pripravnike, a u napore zdravstvenog sistema tokom epidemije uključeni sui  lekari na specijalizaciji, oni koji još nemaju licencu te studenti završnih godina studija medicine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet