U Francuskoj za 24 sata umrlo 319 ljudi

U Francuskoj je od virusa korona u poslednja 24 sata u bolnicama umrlo 319 ljudi, a od početka epidemije preminulo je ukupno 2.314 pacijenata.
U Francuskoj za 24 sata umrlo 319 ljudi
Foto: FoNet
Najnoviji podaci govore o 37.575 potvrđenih slučajeva u zemlji, 17.620 pacijenata je smešteno u bolnice, a 4.273 je na intenzivnoj nezi, što je porast od 486 osoba u jednom danu.
 
U pokušaju da spreče širenje virusa vlasti su najavile da će produžiti meru ograničenja kretanja stanovništva na dodatne dve sedmice, do 15. aprila.
 
Francuska je naručila više od milijardu zaštitnih maski, najpre iz Kine, kako bi se mogla boriti sa epidemijom, rekao je danas ministar zdravstva Olivije Veran, prenose mediji u Parizu.
 
"Između Francuske i Kine uspostavljen je čvrst i intenzivan vazdušni most za dopremu maski", rekao je ministar novinarima i podsetio da Francuskoj treba 40 miliona maski sedmično. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.