Španija obustavlja na dve nedelje sve sekundarne ekonomske aktivnosti

Španija, druga zemlja u svetu po broju smrtnih slučajeva od virusa korona, uvodi obustavu svih sekundarnih ekonomskih aktivnosti tokom dve nedelje u borbi protiv širenja virusa, izjavio je španski premijer Pedro Sančes, prenosi RSE.
"Svi zaposleni u sekundarnim aktivnostima treba da ostanu kod kuće tokom dve naredne nedelje", rekao je Sančes, uvodeći istu meru kao u Italiji koja je najviše pogođena pandemijom kovid-19.
 
Sančez je naveo da će radnici primiti iste zarade, ali će kasnije morati da nadoknade izgubljene sate. Ova mera trajaće od 30. marta do 9. aprila.
 
U Španiji je zaključno sa 28. martom preminulo od korona virusa 5.690, a broj registrovanih osoba sa koronavirusom je 72.248.
  • Lider regiona

    29.03.2020 17:55
    Španija živi od turizma i nešto malo od maslina i južnog voća.
    Mogu da obustave šta hoće i to poprilično dugo.
    Španija ima dobre zalihe.

    A Srbija živi od motanja kablova, sastavljanja metli i oštrenja čačkalica.
    I to su većinom strane firme koje dobit izvlače napolje.
    A ostalo su šarene laže.
    To što je zatvorio sve sitno i privatno.... ima da se skupi i da mu.... pa sad ide autocenzura.
  • Ugrozeni

    29.03.2020 11:34
    Njima 10 dana delimicne obustave rada posle preko 5000 umrlih. Nama policijski cas posle prvih pet pozitivnih. Hoce li se ovi nasi dozvati pameti. Zbog 100 zivota upropastice milion ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet