Istraga u Ohridu zbog smrti četvrte žrtve virusa korona

Tužilaštvo u Ohridu saopštilo je danas da je otvorilo istragu vezanu za smrt četvrte žrtve virusa korona u Severnoj Makedoniji, 66-godišnje žene koja nije primljena na lečenje u ohridsku bolnicu, iako je bila u lošem stanju.
Istraga u Ohridu zbog smrti četvrte žrtve virusa korona
Foto: Pixabay
Kako se navodi, prve informacije pokazuju da je zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja žene iz Struge matični lekar preporučio hospitalizaciju na infektivno odeljenje bolnice u Ohridu, ali da ona i pored toga nije primljena.
 
Osnovno tužilaštvo u Ohridu će, precizira se, raditi na "utvrđivanju činjenica za eventualno postojanje krivične odgovornosti".
 
Uz to je Ministarstvo zdravlja najavilo da će "napraviti potpunu reviziju tog slučaja kako bi se utvrdilo da li postoji lekarski propust". U saopštenju Ministarstva je objašnjeno da se žena iz okoline Struge zarazila kada je bila u gostima u Debru, neposredno pred proglašenje kriznog stanja 13. marta, gde je imala kontakt sa jednim tamošnjim obolelim doktorom.
 
Kada su joj se javili simptomi kod zaraze, 24. marta je, dodaje se, zakazala testiranje na korona virus preko matičnog lekara. Materijal za testiranje je uzet 26. marta, a rezultat je stigao dan kasnije, u petak.
 
"Zbog naglog pogoršanja stanja pacijentkinje, matični lekar je odmah preporučio hospitalizaciju na infektivnom odeljenju bolnice u Ohridu, ali do dobijanja rezultata nije primljena u bolnicu", navelo je Ministarstvo zdravlja, uz napomenu da je žena imala i bolest srca i pluća.
  • Povratak u

    29.03.2020 16:33
    stari dobri srednji vek
    Da znamo ime i prezime, znali bi sve ostalo i zašto nije primljena.
    Ovako ostaje da nagađamo nacionalnost, boju kože, socijalno poreklo...
  • Vule

    29.03.2020 15:26
    Šta je maler
    Doktor je zarazio, a drugi je nije primio u bolnicu. Hipokrat?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.