Norveška počinje testiranje nasumično odabranih građana

Norveška će početi da testira na korona virus nasumično odabrane ljude, pošto je takav eksperiment sproveden na Islandu, saopštile su vlasti.
 Norveška počinje testiranje nasumično odabranih građana
Foto: Pixabay
Nasumično testiranje među svim građanima daće odgovore na dva ključna pitanja, koliko ljudi je zaista obolelo od onih koji deluju da su zaraženi i koliko je korona virus raširen u zemlji, prenela je televizija NRK navode zvaničnika Instituta za javno zdravlje.
 
Island, koji je testirao 12.000 nasumično odabranih gradjana od svih 340.000 stanovnika, ima najveći broj izvršenih testova po glavi stanovnika od svih država. U Norveškoj, koja ima 5,4 miliona stanovnika, zaraza korona virusom do sada je potvrđena kod 4.054 osobe, od kojih je 25 umrlo.
 
U Norveškoj, koja ima 5,4 miliona stanovnika, zaraza korona virusom do sada je potvrđena kod 4.054 osobe, od kojih je 25 umrlo.
  • Vladimir

    29.03.2020 17:06
    Norveška do sada testirala oko 83 000 ljudi.Dnevno negde između 4 i 6 hiljada.Srbija do sada ukupno oko 2 200, dnevno oko 100 ljudi.E sad, znam da nije za poređenje, ali zašto nam onda” sviraju” na KZN da je npr. Švajcarsko zdravstvo u kolapsu, Nemačko jedva opstaje a samo mi se dobro držimo i imamo više testova od Amerike!!!Ako imamo više testova, zašto imamo testiranja manje od prosečnog grada u Norveškoj?Hvala.
  • Cane

    29.03.2020 15:20
    Manite njih
    Norveška ima i bogatstvo i vlast koja brine o svom narodu, a mi nijedno od toga!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.