Ministar finansija nemačke pokrajine pronađen mrtav, sumnja se na samoubistvo

Ministar finansija nemačke pokrajine Hesen Tomas Šefer, pronađen je mrtav pored železničke pruge, a policija pretpostavlja da se radi o samoubistvu.
Prema saopštenju policije iz Vizbadena, leš političara iz redova CDU pronađen je sinoć u Hohajmu pored železničke pruge. Šefer je ostavio oproštajno pismo iza sebe, u kojem, kako tvrdi "Frankfurter Alemajne Cajtung", objašnjava razloge suicida.
 
Inače Šefer je važio za potencijalnog naslednika aktuelnog premijera Hesena Folkear Bufijea posle 2023. godine. Bufije je saopštio da je šokiran vešću o smrti svog kolege.
 
"Posebno on mi je bio potreban u ovim teškim vremenima. Najveći izazov sa kojim se suočava naša zemlja zahteva trezvenost i delotvornost, a i jedno i drugo je imao Šefer", naglasio je Bufije, dodajući da je radio danonoćno da se savlada kriza koju je izazvala pandemija.
 
On je ukazao da se mora poći od toga da je velika briga Šefera o tome da li će uspeti da ispuni očekivanja građana, posebno po pitanju finansijske pomoći, bila prevelika.
 
"Mislim da su ga te brige samlele", ocenio je Bufije.
 
I šefica CDU Anegret Kramp-Karenbauer kazala je da je šokirana vešću o smrti Šefera.
  • Sima II Strahota

    30.03.2020 06:01
    Znao je...
    Verujem da je pravi razlog za samoubistvo bio da je nesto znao; nesto strasno, nesto sto ce sudbonosno uticati na one ciji je ministar bio. Znao je, a nije mogao to da promeni. Nije zeleo da zivi sa naknadnom krivicom.
    Ovo povezujem a jednim istorijskim dogadjajem cija godisnjica pada za nekoliko dana. Vidite, Kraljevina Jugoslavija i Madjarska potpisale su Sporazum o VECITOM prijateljstvu. Nakon drzavnog udara od 27. marta 1941, Hitler je planirao napad na Jugoslaviju, a regent Horti se slozio da pomogne. Madjarskoj su bila obecana i teritorijalna prosirenja.
    Madjarski ministar spoljnih poslova bio je grof Pal Teleki. On je smatrao da je saglasnost i ucesce u nemackom napadu na Jugoslaviju neoprostiva greska koju ce Madjarska skupo platiti. Ubio se 3. aprila 1941, a pre toga je jugoslovenskoj vladi diplomatskim kanalima dostavio datum i vreme nemackog napada. U oprostajnom pismu je naglasio da, ako prezivi nakon pokusaja samoubistva, podnosi ostavku...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet