Francuska u brzim vozovima prevozi pacijente kako bi oslobodila kapacitete

Francuska je evakuisala 36 pacijenata zaraženih koronavirusom sa istoka zemlje i prebacila ih na zapad, kako bi oslobodila krevete u intenzivnoj nezi i pripremila se za ozbiljnije slučajeve koji se očekuju narednih dana.
Francuska u brzim vozovima prevozi pacijente kako bi oslobodila kapacitete
Foto: Pixabay
Dva brza voza sa pacijentima iz Mulhausa i Nansija krenula su u nedelju prema bolnicama na zapadnoj obali Francuske. Desetine bolničkih radnika, okruženi policijom i vojskom, proveli su sate smeštajući pacijente u vagone u operaciji koja je počela pre svitanja.
 
"Moramo da oslobodimo krevete, od apsolutne je važnosti da oslobodimo intenzivnu negu. Još je vidljivo povećanje broja novih pacijenata", rekao je Fransoa Brun, šef službe za hitne slučajeve u bolnici u obližnjem mestu Mec, preneo je AFP.
 
Evakuacija je usledila nakon što je Francuska saopštila da će nemačka Vlada poslati vojni avion kojim će da prebaci pacijente iz Alzasa u bolnice u Štugartu i Ulmu.
 
Francuska je već evakuisala desetine pacijenata sa istoka zemlje pokušavajući da se izbori sa situacijom, javlja AFP.
 
Blizu 4.300 ljudi obolelih od Kovida-19 nalazi se na intenzivnoj nezi, mnogi sa respiratornim problemima i potrebni su im respiratori kojih je sve manje. Francuska je mobilisala i vojsku da pomogne bolnicama, a vojska koristi helikopter da prabaci pacijente u Mec i Esen u zapadnoj Nemačkoj.
 
"Ovaj rat biće dobijen na osnovu kreveta na intenzivnoj nezi i naše sposobnosti da na strateški način iskoristimo sve resurse na toj nezi na nacionalnom nivou", rekla je Mari-Odil Sailar, direktor regionalne bolnice u Mecu.
 
U Francuskoj je do sada potvrđeno 37.575 slučajeva infekcije, što je povećanje od 4.611 u odnosu na dan ranije, saopšteno je u nedelju iz Vlade. Broj mrtvih je 2.314, ali on ne uključuje smrtne ishode iz oko 7.000 staračkih domova širom zemlje, navodi AFP.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet