Ruski patrijarh poručio vernicima da ne dolaze u crkvu za vreme pandemije

Ruski patrijarh Kiril je tokom nedeljne liturgije u Crkvi Hrista Spasitelja u Moskvi pozvao vernike da se uzdrže od odlaska u crkvu, da ostanu kod kuće i slušaju uputstva zdravstvenih vlasti, prenela je pres služba Ruske pravoslavne crkve.
"Crkva vas danas poziva, pre nego neko umre u našim porodicama, da preuzmete odgovornost i strogo pratite uputstva zdravstvenih vlasti Rusije. Primer Marije Egipćanke nam govori da se, čak i bez odlaska u crkvu, možete spasiti... Najvažnije je da se sačuvate, a ne, oprostite mi, izigravate budale, kao što čine oni koji vreme provode napolju, uživajući u roštilju i muzici, misleći da je ovo poklonjeni praznik. Država je to uvela radi koncentrisanja misli, mira i reorganizacije vaših života", rekao je on.
 
"Ceo život sam posvetio ovom pozivu i nadam se da razumete koliko mi je teško danas da vam kažem: uzdržite se od odlaska u crkvu", poručio je on, prenosi N1.
  • Bravo

    29.03.2020 20:16
    Cak je i ovaj KGB-ovac pametniji od opancarskog popa.
  • Vlada

    29.03.2020 20:02
    Papisti
    Papa like this.Ekumenista.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.