FOTO: U njujorškom Central parku poljska bolnica za obolele od virusa korona

U njujorškom Central parku niče poljska bolnica koja će primati obolele od virusa korona, objavila je agencija Frans pres.
Više desetina osoba radilo je u nedelju na travnjaku Ist Midou, jednom od velikih igrališta slavnog njujorškog parka. Upravo to mesto izabrano je za improvizovanu bolnicu jer se nalazi blizu jedne od bolnica.
 
 
Bolnicu podiže evangelička humanitarna organizacija iz Severne Karoline, koja je poslala šezdesetak osoba i koordinira svoje delovanje s guvernerom države Njujork Endrjuom Kuomom, američkom Agencijom za upravljenje u hitnim situacijama (FEMA) i kompanijom Maunt Sinai.
 
"Nadam se da će bolnica biti operativna za 48 sati i moći da počne da prima pacijente", rekao je koordinator tima Eliot Tenpeni.
 
 
Poljska bolnica će imati kapacitet za 68 osoba, kao i opremu i osoblje potrebne za prihvat obolelih od virusa korona. Osim logističke ekipe za tu bolnicu, humaitarna organizacija će uputiti i lekare i medicinske sestre.
 
 
Ista organizacija već je postavila sličnu bolnicu u Kremoni na severu Italije, takođe za obolele od virusa korona, rekao je Tenpeni.  
 
 
Guverner države Njujork Endru Kuomo rekao je u nedelju da se broj smrtnih slučajeva od virusa korona u državi približio 1.000. Broj smrtnih slučajeva u državi skočio je u poslednja 24 časa sa 728 na 965.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.