Tramp: 100 hiljada mrtvih bio bi dobro obavljen posao

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi se 100 hiljada mrtvih od posledica virusa korona u SAD-u moglo smatrati "dobro obavljenim poslom".
Tramp je kazao da je njegova administracija snizila svoje ranije procene potencijalnih smrti u SAD-u od Covida-19 s prethodnih 2,2 miliona, i ocenio kako bi, ukoliko Sjedinjene Američke Države uspeju da taj broj ograniče na 100.000, to značilo da je odrađen odličan posao.
 
"Ako bismo uspeli zadržati tu brojku na rečenih 100.000, to je užasan broj, možda čak i na manje...Tako da imamo između 100 i 200 hiljada, onda smo svi zajedno napravili odličan posao", rekao je Tramp.
 
Svoju raniju izjavu kako želi da privreda bude ponovo pokrenuto do katoličkog Uskrsa, 12. aprila, nazvao je "ambicioznom".
 
"Do Uskrsa bi trebalo dosegnuti vrhunac i polako početi silaznu putanju i to, nadam se, značajno", rekao je američki predsednik.
 
Smernice o socijalnom distanciranju vezanom za pandemiju, koje su uvedene na dve nedelje i trebalo bi da isteknu sledeće nedelje, produžio je do 30. aprila.
 
"SAD produžuju mere do 30. aprila radi zaustavljanja širenja virusa korona. Ništa nije gore od preuranjenog proglašenja pobede", izjavio je Tramp.
 
Broj potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona u Sjedinjenim Državama, prema podacima Univerziteta "Džon Hopkins", iznosi 142.106. Ukupno je 2.479 ljudi dosad umrlo od posledica Covida-19, a oporavljenih je 2.686.
 
"Stopa smrtnosti svoj vrhunac će najverovatnije zabeležiti za dve nedelje", izjavio je Tramp.
 
Amerikancima je poručio: "Što se budete bolje ponašali, brže će se okončati ova noćna mora".
 
Ranije u nedelju, direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti Enthoni Fauci, izjavio je za CNN da će pandemija, ukoliko mere suzbijanja njenog širenja ne budu uspešno sprovedene, verovatno odneti između 100 i 200 hiljada života u SAD-u.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.