Drastičan porast porodičnog nasilja u Francuskoj od uvođenja karantina, država plaća hotel žrtvama

Francuska je juče objavila da će plaćati hotelski smeštaj žrtvama porodičnog nasilja i otvoriti privremene savetničke centre nakon što je zabeležen veliki porast nasilja u prvoj nedelji karantina zbog pandemije virusa korona.
Drastičan porast porodičnog nasilja u Francuskoj od uvođenja karantina, država plaća hotel žrtvama
Foto: Pixabay
Država će platiti 20.000 noćenja u hotelu kako bi žrtve mogle da se sklone od nasilnih partnera.
 
Dvadesetak centara će biti otvoreno u trgovinama kako bi žene mogle da svrate dok kupuju namirnice. Vlada je takođe najavila milion evra za udruženja koje pomažu žrtvama.
 
Prošlonedeljni podaci govore da je policiji prijavljeno 36 odsto više slučajeva porodičnog nasilja u Parizu i 32 odsto u drugim delovima zemlje nakon što su uvedena stroga ograničenja kretanja. Među njima su i dva ubistva.
 
Francuska je u karantinu od 17. marta i ta će mera ostati na snazi bar do 15. aprila. Niko ne sme da izađe iz kuće osim radi kupovine hrane i lekova, posete lekaru ili šetnje psa. Aktivisti upozoravaju da će karantin izazvati dalji rast porodičnog nasilja i da će otežati žrtvama da zatraže pomoć.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet