MAPA Zemlje koje nisu prijavile nijedan slučaj zaraze virusom korona

Pandemija virusa korona zahvatila je gotovo sve zemlje sveta, ali pojedine države još uvek nisu prijavile nijedan slučaj zaraze.
MAPA Zemlje koje nisu prijavile nijedan slučaj zaraze virusom korona
Foto: 021.rs
Mapa država koje nisu prijavile slučajeve obolelih od virusa korona, zasnovana je na podacima Univerziteta "Džon Hopkins", koji su prikupljeni do 30. marta. 
 
"Postoje zasigurno pitanja u vezi sa stvarnom situacijom u nekim zemljama, posebno u Severnoj Koreji, gde izvori iz Južne Koreje navode da se Covid-19 raširio duž kineske granice. S obzirom na prirodu vlade u Pjongjangu da taji informacije i s obzirom na nivo državne kontrole nad medijima, nemoguće je reći da li su tvrdnje južnokorejskih izvora tačne. Nije ni van razuma razmišljati u pravcu da izolacija Severne Koreje od ostatka sveta pomaže ovoj državi da izbegne pandemiju", navodi se na sajtu Statista, nemačkog portala za statistiku. 
 
Nekoliko afričkih zemalja i dalje tvrdi da nemaju nijedan slučaj virusa korona, ali bi to moglo da bude proizvod nedostatka kapaciteta za testiranje. 

Infographic: Which Countries Have Escaped The Coronavirus So Far? | Statista You will find more infographics at Statista

Zemlje koje nisu prijavile nijedan slučaj virusa korona su: Turkmenistan, Tadžikistan, Severna Koreja, Mijanmar, Jemen, Južni Sudan, Sijera Leone, Burundi, Bocvana, Lesoto, Malavi, Komori, Sao Tome i Prinsipe.

  • KimDzong

    02.04.2020 10:52
    SSeverna Koreja prava drzava!
  • E

    31.03.2020 12:27
    A
    Svi imaju bar jedan slucaj nego nemaju svi para za test a i nije svakome politika ista, pogotovo ne na severu jedne zemlje :'-)
  • Burgundi

    31.03.2020 12:06
    hahahaha
    Otprilike sve one koje su u poslednje vreme povukle priznavanje Kosova

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet