SZO: Epidemija u Aziji nije završena

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je da je, iako je pažnja preusmerena na epicentre u zapadnoj Evropi i severnoj Americi, epidemija virusa korona "daleko od kraja" u Aziji i Tihom okeanu.
SZO: Epidemija u Aziji nije završena
Foto: Pixabay
Pozivajući vlade na svim nivoima u regionu da ostanu angažovane u naporima u borbi protiv virusa, regionalni direktor SZO za zapadni Pacifik dr Takeši Kasai rekao je da će ta bitka biti dugoročna i da je neophodno da svaka zemlja nastavi da reaguje u skladu sa lokalnom situacijom.
 
On je rekao je da SZO shvata da ne postoji jedinstveni pristup, ali da postoje zajedničke taktike.
 
"To su: rano otkrivanje, izolovanje i testiranje zaraženih, brzo pronalaženje kontakata i stavljanje u karantin i preduzimanje mera socijalnog distanciranja kako bi se zaustavilo prenošenje virusa i usporila epidemija", naveo je Kasai.
 
On je upozorio da države i dalje moraju da budu spremne na porast broja zaraženih.
 
"Moramo biti jasni da čak i uz sve mere, ne nestaje rizik od širenja epidemije, one nam samo daju dragoceno vreme da se pripremimo za dalje", rekao je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet