Još dvoje preminulo od virusa korona u Banjaluci

Još dva pacijenta zaražena koronavirusom su preminula u Banjaluci, na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKCRS), saopšteno je iz te ustanove.
Još dvoje preminulo od virusa korona u Banjaluci
Foto: Pixabay
U Bosni i Hercegovini je registrovano 408 osoba zaraženih koronavirusom, 17 se oporavilo, a 12 osoba je preminulo, prenosi N1.
 
"Uprkos maksimalnim naporima lekara i osoblja naše ustanove da im spase život, preminula su dva pacijenta, muškaraci starije životne dobi", navodi se u saopštenju UKC.
 
To su pacijenti iz Banjaluke i Laktaša, kod kojih je ranije bilo potvrđeno prisustvo koronavirusa. Oni su imali i više hroničnih oboljenja. Pacijent iz Banjaluke lečio se u Klinici za infektivne bolesti od 22. marta, a pacijent iz Laktaša od 27. marta.
 
Ministar zdravlja i socijalne politike Republike Srpske Alen Šeranić je potvrdio je da je u tom entitetu novih 25 osoba zaraženo koronavirusom. Testirano je 179 uzoraka, od kojih je 25 novih slučajeva potvrđenih na koronavirus. Radi se o 12 žena i 13 muškaraca.
 
"Dvadeset novoobolelih je iz Banjaluke, četiri iz Laktaša i jedan iz Šipova. Uglavnom se radi o porodičnim klasterima, međutim, javljaju nam se i pojedini slučajevi gde ne znamo tačne kontakte", rekao je Šeranić.
 
Dosad je u Republici Srpskoj zaraženo 226 osoba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet