Još 837 pacijenata preminulo u Italiji, stručnjaci navode da je ovo "vrhunac"

U Italiji je prema najnovijim podacima u poslednja 24 sata potvrđeno 4.053 novoobolelih od korona virusa, a 837 osoba je preminulo.
Još 837 pacijenata preminulo u Italiji, stručnjaci navode da je ovo "vrhunac"
Foto: Pixabay
Juče je bilo 812 smrtnih slučajeva. Na konferenciji za novinare Civilne zaštite saopšteno je da je u poslednja 24 sata urađeno 29.609 testova, dok je prethodnog dana testirano tek nešto više od 23.000 ljudi, zbog toga je, kako navode italijanski mediji, registrovani broj obolelih veći.
 
Izlečenih je u poslednjem danu 1.109, manje nego prethodnog dana, kada je 1.590 ljudi otpušteno sa lečenja. Ukupno je od početka izbijanja epidemije izlečeno 15.729 ljudi, prenosi Ansa. Ukupno su od izbijanja epidemije, ako se računaju i svi izlečeni i preminuli, u toj zemlji zaražene 105.792 osobe.
 
Stručnjaci su naveli da je ovo "vrhunac", ali da se kraj i dalje ne očekuje, već da je neophodno pridržavati se mera da bi broj obolelih počeo da opada.
 
"Moramo biti oprezni, da bismo smanjili brojeve, epidemija može ponovo da se rasplamsa ako mere socijalnog distanciranja ne budu poštovane", upozorili su oni.
 
Danas su u podne u Italiji zastave na svim gradskim upravama i institucijama spuštene na pola koplja i održan je minut ćutanja u znak sećanja na preminule. U Milanu, koji je jedan od gradova sa velikim brojem obolelih, otvorena je nova privremena bolnica u prostoru Sajma.
  • Očišćeno

    31.03.2020 19:36
    Kako ono zna da je vrh
    da li je zato vrh krivulje sto više nije ostalo najneotpornijih ?Kako ono (on) corona zna da je sad vrh i da treba da ide dole sem ako nema više materijala?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet