Ko ne nosi masku u BiH - kazna 250 evra

Vlasti Federacije BiH istrajavaju u zahtevu da građani nose maske i zaštitne rukavica zbog korona virusa i kažnjavaće prekršioce sa 250 evra, prenose mediji u BiH.
Ko ne nosi masku u BiH - kazna 250 evra
Foto: 021.rs
Pomoćnik federalnog ministra zdravlja Goran Čerkez rekao je danas da maske štite nezaražene osobe i nalaže da se nose na otvorenom prostoru.
 
"Maske ne štite nas, nego one prekoputa i ako imamo evidenciju da veliki broj mladih boluje i nemaju simptoma, a kreću se, onda se moraju štititi", rekao je Čerkez na konferenciji za novinare.
 
"Naša procena je da je u ovom trenutku dobro nositi maske, ali pravilno, preko nosa i sve vreme, dok ne dođete kući", dodao je on.
 
Epidemiolog Jelena Ravlija iz Mostara smatra da nošenje maske ima brojne dodatne prednosti.
 
"Maska ne može odmoći... Drži vas u pripravnosti, da ne trljate oči, lice, tako da je i to pozitivna stvar", rekla je doktorka.
  • Гига Моравац

    31.03.2020 23:08
    ovi gori nego kod nas...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.