Amerikanci u martu kupili dva miliona komada vatrenog oružja

Amerikanci su u martu ove godine kupili gotovo dva miliona komada vatrenog oružja, što je drugi put u istoriji da se dogodilo, piše Njujork tajms.
Budući da se mnogi Amerikanci boje kako će pandemija virusa korona rezultirati nemirima, prodaja oružja ubrzano raste.
 
U toj meri prodaja oružja rasla je posle terorističkog napada 11. septembra 2001. godine kada je prodato 754.000 komada oružja u SAD, zatim kada je Obama prvi put izabran za predsednika kada je prodato 1,1 miliona komada oružja, kao i posle njegovog reizbora na mesto predsednika 2012. kada su Amerikanci kupili dva miliona komada oružja.
 
Međutim, prošli mesec je bio drugačiji, piše Njujork tajms.
 
Uz stvaranje zaliha namirnica i toalet papira, kako stvari stoje, Amerikanci stvaraju i zalihe oružja što jasno pokazuje činjenica da je u samo mesec dana prodato 1,9 miliona komada oružja.
  • Ako

    03.04.2020 15:49
    Koliko znam, vatreno oružje ti ne vrdi ništa kao nemaš municije.
    A vlast svaki narod drži pod kontrolom upravo preko broja komada municije koji može da nabavi u određenom vremenskom periodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.