U Španiji i danas više od 900 preminulih od virusa korona

Španija je i danas, drugi dan uzastopno, zabeležila više od 900 umrlih od virusa korona, mada broj umrlih i novozaraženih nastavlja da usporava, javile su vlasti.
Ukupno je od bolesti Covid-19 umrlo 10.935 u ovoj zemlji, što je drugi najviši broj u svetu posle Italije.
 
U poslednja 24 časa umrle su 932 osobe, malo manje nego 950 koliko je prijavljeno juče. U zemlji ima više od 117.000 potvrđenih zaraženih virusom korona, navela je Vlada.
 
Uprkos teškom bilansu, rast broja novih slučajeva usporava iz dana u dan od sredine prošle nedelje u zemlji gde je gotovo 47 miliona Španaca u najstrožijoj izolaciji od 14. marta. Vlada je dalje pojačala mere proglašavajući od nedelje dvonedeljni prekid svih ekonomskih aktivnosti koje nisu neophodne.
 
Međutim, bolnice, u kojima medicinsko osoblje nema dovoljno zaštitne opreme, preopterećene su sa 6.416 pacijenata na intenzivnoj nezi. Vlada je takođe navela da je više od 30.000 ljudi ozdravilo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet