SAD ubrzano traže lokacije za nove privremene bolnice

Američka jedinica inžinjerije pregledala je više od 650 lokacija širom Sjedinjenih Država koje bi mogle da budu pretvorene u privremene bolnice za lečenje pacijenata od koronavirusa ili da na drugi način budu upotrebljene u suzbijanju epidemije.
SAD ubrzano traže lokacije za nove privremene bolnice
Foto: Pixabay
General Tod Semonit rekao je novinarima u Pentagonu da je primio 750 zahteva da se pregledaju lokacije, od kojih je pregledano 673, prenosi Rojters.
 
Najpogodniji objekti su konferencijski centri.
 
Širom SAD zarazeno je do sada više od 272.000 ljudi, a umlo ih je skoro 7.000. Od tog broja, samo u Njujorku pozitivnih je 51.809, a umrlo 1.562.
 
Situacija je alarmantna na svim poljima, bolnice su pretrpane, mrtvačnice takođe, manjak respiratora će postati ozbiljan problem za nekoliko dana, a nedostaju i medicinski radnici i zaštitna oprema.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet