U Velikoj Britaniji za 24 sata preminulo još 708 pacijenata, ukupno 4.313

U poslednja 24 sata u Velikoj Britaniji od posledica virusa korona preminulo je još 708 osoba, čime je ukupan broj preminulih povećan na 4.313.
U Velikoj Britaniji za 24 sata preminulo još 708 pacijenata, ukupno 4.313
Foto: FoNet/AP
Iz britanskog Ministarstva zdravstva navedeno je da se radi o najvećem dnevnom porastu do sada. Zabeleženo je novih 708 smrtnih slučajeva, dok je broj slučajeva porastao za 3.735, i sada iznosi 41.313. U poslednja 24 sata sprovedeno je 9.316 testiranja, čime je ukupan broj testiranih povećan na 183.190.
 
Trinaest starijih stanovnika jednog staračkog doma u Škotskoj umrlo je za sedam dana tokom izbijanja korona virusa. Iz Doma za brigu u Burlingtonu, područje Kvinslija u Glazgovu, navedeno je da su dvojica njihovih članova osoblja pozitivna na virus i da se trenutno leče u bolnici.
 
"S dubokom tugom možemo potvrditi da je 13 osoba preminulo u proteklih sedam dana", objavio je The Scott Seasons Health Care, koji vodi dom nege.
 
U domu sa 90 kreveta, nalaze se penzioneri i osobe sa epilepsijom, demencijom i Parkinsonovom bolešću. Portparoka doma izjavila je da osoblje pomno nadgleda zdravlje ostalih u domu i radnika. Svi oni koji su umrli imali su neke zdravstvene probleme.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet