U regionu poseta prodavnicama opala za u proseku 50 odsto

Izveštaj o kretanju stanovništva koji je Gugl objavio pre dva dana trebalo bi da pokaže šta se promenilo tokom primene mera kao odgovor na virus korona.

U njemu su kao posebne tačke izdvojene prodavnice, apoteke, parkovi, stanice… Na spisku je 131 zemlja, a narednih dana ovaj spisak će biti dopunjen, najavili su iz Gugla, prenosi Istinomer.

U ovom prvom krugu, Srbija je izostala iz analize. Međutim, dostupni su podaci i za Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Severnu Makedoniju.

U Bosni i Hercegovini poseta prodavnicama i apotekama je opala za 50 procenata, parkovima za 22, a autobuskim i drugim stanicama za 59 procenata.

U Hrvatskoj poseta prodavnicama je opala za 57 procenata, parkovima za 45, a tranzitnim tačkama – autobuskim stajalištima i slično – za 74 procenata.

U Rumuniji broj koji se odnosi na prodavnice i apoteke je manji za 53 procenata nego inače, za parkove 60 procenata, a stanice – 72 procenta.

Mađarska, moglo bi se reći, odskače. Poseta prodavnicama je pala za 43 procenta, parkovima za samo sedam, a saobraćajnim čvorištima za 53 procenta.

Bugarska ima za ovaj period manje kretanje po prodavnicama i apotekama za 36 procenta, parkovi a za 32, a stanicama javnog prevoza za 58 procenta.

U Severnoj Makedoniji taj broj za pordavnice je pao za 41 procenat, za parkove 44 i za stanice 69 procenata.

Podaci se odnose na period od sredine februara do kraja marta.

Opširnije na sajtu Istinomera.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.