Slovačka uvodi zabranu kretanja pre i za vreme Uskrsa

Slovačka planira da uvede potpunu zabranu kretanja građanima od 8. do 13. aprila, radi sprečavanja širenja novog virusa korona, najavio je slovački premijer Igor Matovič, što će biti zabrana koja će važiti pred i u vreme Uskrsa.
Slovačka uvodi zabranu kretanja pre i za vreme Uskrsa
Foto: Pixabay
Matovič je rekao da će od te mere biti izuzeti samo oni koji izlaze radi odlaska na posao, prodavnicu, u posetu lekaru, na sahranu ili zbog pomoći drugoj osobi.
 
Prema njegovim rečima, cilj tih mera je da se izbegne nepotrebno putovanje i sastajanje, a time nepotrebno širenje zaraze.
 
U Slovačkoj je običaj da se za vreme Uskrsa posećuju rođaci i prijatelji.
 
Matovič je najavio da će ta uredba biti doneta sutra na sednici Vlade.
 
U Slovačkoj je do sada zbog sprečavanja širenja virusa korona zabranjen međunarodni putnički saobraćaj, sva javna dešavanja, zatvorene su škole i većina prodavnica.
 
Do sada je u Slovačkoj obolelo 485, a preminula je jedna osoba.
  • Данијел

    05.04.2020 22:20
    Окупирана и Словачка.
  • Ikac

    05.04.2020 22:10
    "Matovič je rekao da će od te mere biti izuzeti samo oni koji izlaze radi odlaska na posao, prodavnicu, u posetu lekaru, na sahranu ili zbog pomoći drugoj osobi."

    Normalno da se ovo kaže. Hoće imati gužve u prodavnicama sad? Neće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.