Irski premijer će jednom nedeljno raditi kao lekar da pomogne u borbi protiv pandemije

Irski premijer Leo Varadkar ponovo se registrovao kao zdravstveni radnik i radiće jednu smenu nedeljno kako bi pomogao u krizi izazvanoj širenjem virusa korona, objavio je danas njegov kabinet.
Varadkar je sedam godina radio kao lekar pre nego što je napustio tu profesiju kako bi postao političar i 2013. je izbrisan iz registra medicinskih radnika. U martu se ponovo upisao u registar i ponudio svoje usluge nacionalnoj zdravstvenoj službi (HSE) po jednu smenu nedeljno u području koje obuhvata njegova specijalizacija, rekao je portparol njegovog kabineta.
 
"Mnogi članovi njegove porodice i prijatelji rade u zdravstvenoj službi. On je želeo barem malo da pomogne", dodao je portparol. 
 
Prošlog meseca irski ministar zdravstva Sajmon Heris porukom "Tvoja te zemlja treba" pokrenuo je mobilizaciju za zdravstvenu službu koja teškom mukom uspeva da se nosi sa širenjem Covida-19.
 
Nakon što je dobio više od 70.000 odgovora na svoju inicijativu "Budi na raspolaganju za Irsku", HSE je objavio da je razgovarao sa hiljadama medicinskih radnika koji zadovoljavaju uslove za povratak na posao. Stanje svakog u Irskoj ko je bio izložen virusu prvo se procenjuje telefonom, a po pisanju lista "Irish Times", Varadkar pomaže u procenama preko telefona. 
 
Varadkar dolazi iz porodice medicinskih radnika. Sin je lekara i medicinske sestre, a po Irish Timesu, njegov partner, dve sestre i njihovi supruzi rade u zdravstvu.
  • Perica

    06.04.2020 14:15
    Jeftin PR
    "Varadkar pomaže u procenama preko telefona. " Inače je i poznat po "Strategijskoj komunikacionoj grupi" (spin doktori), koju je morao da raspusti kad se pročulo.
  • Nikola

    06.04.2020 01:18
    dr
    Jooooj ne daj Boze da ova nasa i ovaj nas cuju to... pa mi smo na.....bali...
    mozda se i dr Nebojsa i dr Mali uzive u uloge...

  • Branko

    05.04.2020 23:30
    Bolje radi jednom nedeljno kao Premijer, a ostalo vreme kao lekar. Vise ces im pomoci i dobra doneti, veruj mi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet